AANBIEDING

AANBIEDING
Van €39,00 nu €17,00
Mogelijk gemaakt door Blogger.
dinsdag 22 februari 2011

De Toekomst van Golf ! Indoor en/of buiten?

Golf is populair. Het wordt in Nederland weleens vegeleken met tennis van vroeger. Vroeger was tennis niet echt voor de gewone man in Nederland. Eind jaren '70 begin '80 kwam er een omslag. Er kwamen meer tennisbanen, zowel buiten als binnen,.en een paar Nederlandse tennisers zorgde ervoor dat er meer aandacht  voor de sport op televisie kwam. Het gevolg was dat tennis door een brederpubliek werd bekeken en er kwam meer vraag naar tennisbanen. De lidmaatschapsprijzen gingen omlaag en tennis werd voor iedereen bereikbaar.

Er kwamen meer tennis leraren en opleidingen en het werd echt een grote compitite sport  in Nederland.
Ziet u het verschil met golf?
De basis is hetzelfde. Golf is populair en wordt steeds meer bereikbaar voor iedereen. Maar er zijn ook verschillen.
Golf in nederland is nog geen televisie sport. Golf is nog niet voor iedereen bereikbaar. Er is meer ruimte nodig om buiten te kunnen golfen en er heerst nog een bepaald sfeertje om golf heen.
Een hele hoop golfbanen hebben het zwaar. De exploitatie kost veel geld en de leden aantallen worden minder. Maar de "vrije" golfers aantallen stijgen. Kijk maar naar bijvoorbeeld ANWB GOLF en andere online verenigingen die niet gebonden zijn aan een golfbaan. De "nieuwe" golfer wil zich niet binden aan een baan maar wil zelf bepalen waar deze week gespeeld gaat worden.
Wil de "nieuwe" golfer wel compitie spelen? Zij vinden het te duur om lid te worden om compitite te mogen spelen. Zij spelen wel zo nu en dan een wedstrijdje met bijvoorbeeld de ANWB of zij worden een keer uitgenodigd en verder vinden ze golf gewoon leuk om te doen.
De Golfbanen annex verenigingen moeten een omslag maken. Maak het laagdrempelig door bijvoorbeeld de prijzen en de eisen te veranderen. Zorg ervoor dar de golfer graag komt en over de drempel stapt. Dit kost tijd en men is er ook wel mee bezig maar daarvoor moet de cultuur die er bij een hele hoop verenigingen heerst veranderen. Golfbaan Rechthuys is een voorbeeld waar zich men daar van bewust is en wellicht al meerdere.
Zijn er dan geen alternatieven?
Indoorgolfcentra begrijpen wat er aan de hand is. Helaas zijn er nog weining in nederland maar die er zijn zijn laagdremelig en voor iedereen betaalbaar. Je kan er prima trainen maar ook compititie spelen op een simulator.
Bij Indoorgolfcentrum Heerhugowaard hebben ze zelfs 2 compitites. Een maandbeker wedstrijd een een Matschplay compitite. De kosten zijn laag iedereen kan meedoen zonder ergens lid van te zijn. Ander centra zullen dit zeker ook gaan doen waardoor er een landelijke compitite zal gaan ontstaan.
Misschien moeten golfbaan eigenaren hier toch eens over na gaan denken en neem het voorbeeld van tennis over. Maak het laagdrempelig en zorg dat je baan elke dag goed gevuld is. Dan heeft de golf sport een stevige basis voor de toekomst. Veranderen is altijd lastig.

0 reacties:

Zoeken in deze blog

twitterbutton.nl